Zonder snelheid raak je veel kwijt, je klant bijvoorbeeld…

De toeslagenaffaire bij de Belastingdienst zorgde ervoor dat veel mensen het vertrouwen in de overheid kwijt zijn. Niemand nam op het juiste moment verantwoordelijkheid, processen stagneerden of kwamen compleet stil te vallen en burgers waren er de dupe van. Zou zoiets dergelijks ook in het bedrijfsleven kunnen voorkomen? Waarschijnlijk wel.

 

Alles draait om het snel kunnen handelen

Goede of slecht genomen beslissingen veranderen wij niet, wel de informatiebasis waarop besluiten sneller genomen kunnen worden. Er is echter een uitdaging van twee componenten die moeilijk met elkaar te verenigen zijn en elkaar zelfs afstoten; allereerst de exponentieel groeiende berg aan data en ten tweede de noodzaak om snelle en gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Die twee gaan niet makkelijk met elkaar samen.

De hamvraag is of jouw organisatie ook in staat is om de berg aan data ten behoeve van de business in te zetten. Waarschijnlijk kom je erachter dat het merendeel van de beschikbare data niet wordt ingezet. Word je bijvoorbeeld vanuit de systemen automatisch gewaarschuwd als er fouten gemaakt worden en is er voldoende nagedacht over het monitoren van mogelijke financiële- of beveiligingsrisico’s?

 

Waarom stilstaan geen optie meer is

Vroeger accepteerde een klant dat er dagen gewacht moest worden op een antwoord. Er bestond immers geen digitale technologie. Tegenwoordig raak je een klant kwijt als er niet binnen enkele seconden een antwoord komt. In de toekomst moet het echter nog sneller. De beste klantrelaties zullen de relaties zijn waarbij een klant op basis van zijn of haar gegevens de juiste informatie krijgt. Nog voordat er een aanvraag gedaan is, of verzoek om contact op te nemen. Organisaties die niet morgen, maar nu besluiten om iets met data te gaan doen zullen in staat zijn om sneller te schieten dan de schaduw van “Lucky Luke”. Wie voorspelbaarheid begrijpt en inzet zou weleens koploper kunnen zijn.

 

Betere besluiten nemen vanuit beschikbare data

Als je iets kwijt bent, dan moet je er op zoek naar gaan. Alleen is het met data zo dat lang niet altijd duidelijk is waar men naar op zoek moet gaan. Er liggen verborgen schatten, onvindbaar als latente kansen. Daarom bieden we aan financiële medewerkers, riskmanagers, internal auditors, compliance managers en accountants een groot aantal maatwerktrainingen aan. Hoe we garanderen dat er ook betere besluiten vanuit beschikbare data genomen worden? Doordat we alle trainingen vanuit de gedachte ‘learn & apply’ verzorgen. De kennis kan daardoor direct in de praktijk worden toegepast.

Meer hierover vind je op de Academy pagina of neem contact met ons op om je razendsnel te laten helpen.

Conify

Control, Comply, Innovate | Wij leveren software, ondersteuning en training op het vlak van Governance, Risk en Compliance (GRC), ondersteunt door data-analyse en process mining.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top