Diligent

ACL Analytics

ACL ANALYTICS

ACL Analytics is speciaal ontworpen om audit, risk en compliance professionals te ondersteunen met het snel en eenvoudig analyseren van (grote hoeveelheden) data. Of je nu verantwoordelijk bent voor ERP-procescontroles, IT-standaarden zoals ISO, NIST of COBIT, fraude-identificatie of het volledige enterprise risk management programma - met ACL Analytics automatiseer je jouw governance-activiteiten zodat de organisatie haar doelstellingen kan halen.

ACL Analytics herkent (automatisch) uitzonderingen en afwijkingen die jouw bedrijf blootstellen aan risico’s. ACL Analytics gaat veel verder dan een eenvoudige analytische oplossing of BI-technologie - het omvat de toegang tot data, rapportages en workflow tasks van begin tot eind.

Te weten komen of ACL Analytics (voorheen ACL Robotics) en nu onderdeel van het HighBond GRC platform van Diligent (voorheen Galvanize) voor jou de juiste oplossing is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en stel jouw vragen aan één van onze experts.

"Optimizing the way governance professionals work by automating time-intensive and repetitive - but critical - processes."

Advanced data analysis

 • Ingebouwde connectoren voor applicaties als SAP en Concur maken het eenvoudig om toegang te krijgen tot de data, deze te analyseren en verslag over uit te brengen. Bovendien krijg je eenvoudig toegang tot de meeste andere gegevensbronnen middels de ODBC-technologie.
 • Elimineer handmatig testen en sampling met geautomatiseerde monitoring van processen zoals P2P, SoD, payroll, grootboekanalyse, AP analyse, vaste-activabeheer, toegangscontrole, SOX en AML.
 • Pas machine learning toe om prescriptive en predictive analytics uit te voeren die helpen om antwoorden te vinden op vragen die je nooit had gedacht te stellen.
 • Beheer alle analytische scripts op een centrale plek met ingebouwd versiebeheer, zodat iedereen in het team de analytics kan uitvoeren.
 • Krijg toegang tot testideeën en kant-en-klare analyses in de uitgebreide script libraries van ACL Analytics.
screen-_ComplianceBond-Assurance-1A-2-1
screen-_visualizations-reporting-2

Visualizations & reporting

 • Krijg onmiddellijk inzicht in risks en compliance door altijd 100% van jouw gegevens te analyseren en resultaten real-time te rapporteren.
 • Genereer real-time KPI’s, KRI’s en andere belangrijke metrics, zodat jouw organisatie snel kan reageren op risico’s en kansen.
 • Maak visualisaties die patronen en uitzonderingen in de data accentueren.
 • Ontwerp self-serve dashboards en rapporten voor interne of externe stakeholders.
 • Drill down in dashboards om de onderliggende data achter jouw visualisaties te bekijken.

Automation & workflows

 • Automatiseer de gehele analysecyclus; van het verkrijgen en opschonen van data, tot het analyseren, rapporteren en het acteren op resultaten.
 • Breng belangrijke stakeholders automatisch op de hoogte wanneer kritieke drempelwaarden worden bereikt.
 • Pak fouten vanuit controles snel aan met geautomatiseerde testing en follow-up workflows.
 • Drempels instellen voor KPI’s of KRI’s die bij overschrijding automatisch meldingen verzenden.
 • Creëer en trigger vragenlijsten om uitzonderingen op te volgen en jouw bevindingen te kwantificeren.
screen-_automation-workflows-3

WAAROM KIEZEN VOOR ACL ANALYTICS?

stap 1

Vergroot de teamcapaciteit door repetitieve handmatige taken zoals het verzamelen van data te verminderen en elimineer het najagen van acties via e-mail

stap 2

Ga snel aan de slag met een volledig schaalbare oplossing die is ontworpen om binnen een aantal weken 'up and running' te zijn

stap 3

Verminder het risico op menselijke fouten middels toegang tot data op basis van alleen-lezen, meer transparantie in rapportages en audit logs om stappen herhaalbaar te maken

step4-logo

Verlaag de compliance- en auditkosten middels geautomatiseerd testen voor 100% zekerheid

step5-logo

Breek silo's af en versterk governance door de samenwerking tussen IT, Risk, Compliance, Finance en Audit te vergroten

Scroll to Top