What’s new in ACL 16.0?

ACL Robotics release: What’s new in ACL 16.0?

Op 16 juni 2022 lanceerde Diligent de nieuwste versie van ACL Robotics, inclusief het flink uitgebreide ACL 16.0.

Een aantal highlights uit de release notes:

 • ACL 16.0 bevat 5 nieuwe ACLScript-commando’s voor toegang tot de HighBond API. Deze nieuwe ACLScript-commando’s stellen je in staat scripts te maken die interacties tussen Analytics, of ACL-robots, en het HighBond-platform automatiseren. De commando’s geven toegang tot REST API-requests waarmee je kunt interacteren met HighBond-objecten zoals Projects, Results, Robots en HighBond-users:
  • HB_API_GET
  • HB_API_POST
  • HB_API_PUT
  • HB_API_PATCH
  • HB_API_DELETE
 • Er zijn 13 nieuwe Data Connectors toegevoegd, waaronder connectors voor Azure, Dropbox, Excel Online, Google Analytics, Microsoft Access en Microsoft OneDrive. Hiermee staat het totaal aantal kant-en-klare connectors met externe databronnen op bijna 100.
 • Gegevens uploaden naar robots: Het EXPORT-commando ondersteunt nu het uploaden van Analytics-tabellen als CSV-bestanden naar HighBond- of Workflow-robots. Met deze nieuwe functionaliteit kun je een ACL-robot gebruiken om eenvoudig lokale data over te brengen naar een HighBond- of Workflow-robot. Waar je Python/HCL-scripting kunt gebruiken om de data verder te analyseren of te verwerken.
 • De prestaties van de SAP Connector zijn verbeterd. Ook is een nieuwe optie die het omrekenen van valuta’s tijdens de import van SAP-gegevens in Analytics ondersteunt toegevoegd.
 • Per 1 januari 2023 wordt de serveroplossing van ACL vervangen door een cloudoplossing middels HighBond. ACL 16 wordt niet officieel ondersteund voor het gebruik met de ACL serveroplossing. Het staat gebruikers vrij (eventueel naast ACL 16.0) eerdere versies van Analytics geïnstalleerd te houden.

Klanten met een ACL Robotics licentie kunnen de nieuwe versie van ACL Analytics downloaden via de Launchpad. Het is mogelijk ACL 16.0 naast een voorgaande versie van ACL te installeren.

 

Meer informatie over ACL 16.0?

Bekijk hier de volledige release notes van Diligent.

Op dinsdag 19 juli van 15:00 tot 16:00 verzorgen onze specialisten een gratis webinar waarin we meer vertellen en demonstreren over de nieuwste functionaliteiten en verbeteringen in ACL 16.0.

UPDATE: Bekijk on demand de webinar over ACL 16.0

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van de release van ACL 16.0 of wil je te weten komen of ACL Robotics (onderdeel van het HighBond software platform van Diligent) voor jou de juiste oplossing is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en stel jouw vragen aan één van onze experts.

In 2021 heeft Diligent Galvanize overgenomen. Sinds de rebranding van ACL naar Galvanize zijn, voor de langere ACL-gebruiker bekende, ACL Analytics (AN) en de ACL serveroplossing onderdeel van ACL Robotics geworden.

Conify

Control, Comply, Innovate | Wij leveren software, ondersteuning en training op het vlak van Governance, Risk en Compliance (GRC), ondersteunt door data-analyse en process mining.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top