Microsoft lanceert Power Automate Process Mining

Microsoft lanceert Power Automate Process Mining

Tijdens Microsoft Inspire 2023 kondigde Microsoft aan dat Power Automate Process Mining vanaf 1 augustus 2023 algemeen beschikbaar zal zijn. Hiermee wordt process mining, gebaseerd op de Minit process mining functionaliteit, officieel beschikbaar gesteld binnen het Microsoft Power Platform.

Process mining is bijzondere vorm van data-analyse die het mogelijk maakt om de werkelijke uitvoering van bedrijfsprocessen in kaart te brengen, op basis van digitale sporen die worden gegenereerd door IT-systemen en vastgelegd in een zogenaamd event log. Power Automate Process Mining maakt gebruik van de krachtige algoritmen en kunstmatige intelligentie van Microsoft om deze event logs te analyseren en inzichtelijke visualisaties te bieden van hoe processen werkelijk worden uitgevoerd, met inbegrip van de interactie tussen medewerkers en systemen. Met deze innovatieve toevoeging aan het Power Automate-platform brengt Microsoft geavanceerde process mining functionaliteit naar bedrijven. Hiermee kunnen zij onder andere de naleving van voorgeschreven procesflows monitoren en worden zij in staat gesteld hun operationele efficiëntie te verhogen.

Process mining overview

De process mining functionaliteit van Microsoft integreert naadloos met andere Microsoft 365-tools en -services, waardoor het eenvoudig is om procesinzichten te delen met stakeholders en samen te werken aan het stroomlijnen van bedrijfsprocessen.

Licenties en prijzen

Microsoft Power Automate Process Mining is beschikbaar voor organisaties van elke omvang en industrie. Klanten kunnen het proces mining-platform op een laagdrempelige manier implementeren en onmiddellijk beginnen met het analyseren en optimaliseren van hun processen.

Meer informatie over licenties en prijzen? Lees de complete blog van Microsoft.

Mocht je nog niet beschikken over een licentie, dan kun starten met een Power Automate trial.

Meer informatie?

Wil je meer te weten komen over hoe jij process mining zou kunnen inzetten binnen jouw organisatie? Of wil je aan de slag met Power Automate Process Mining en ben je op zoek naar hands-on ondersteuning of training? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Natuurlijk kan je ook direct een meeting inplannen Sanne van der Gulik via onderstaande knop. Kies daarbij voor ‘Gratis process mining advies’.

Conify

Control, Comply, Innovate | Wij leveren software, ondersteuning en training op het vlak van Governance, Risk en Compliance (GRC), ondersteunt door data-analyse en process mining.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top