Extra tijd voor innovatie door het naleven van regelgeving?

Ja, daar helpen wij bij! Het zou voor ondernemers prachtig zijn als zij zelf hun eigen regels zouden mogen bepalen. Alleen werkt dat helaas niet zo. Woorden als ‘compliance’ en ‘moeten voldoen’ worden daardoor mogelijk gezien als noodzakelijk kwaad. En waar ligt de grens bij regelgeving? Die vraag lossen we niet voor je op. Wel maken we het controleren en naleven van regels een stuk efficiënter en eenvoudiger, zodat je tijd overhoudt om te innoveren. Dit is waar we organisaties onder andere bij helpen:

Het efficiënt informeren van meerdere stakeholders

CEO’s, DGA’s en andere ondernemende mensen willen grip en controle. Ook de mogelijke risico’s van de bedrijfsvoering zullen ze scherp op he vizier willen hebben. Het borgen van de juiste rapportagelijnen speelt daarbij een belangrijke rol. Maar hoe staat het daarmee, wordt iedereen wel op een efficiënte manier geïnformeerd? En ook tijdig? Een interne auditor, accountant of collega kunnen je gelijksoortige vragen stellen, terwijl je ervan overtuigd bent dat je het antwoord allang aan een van hen gegeven had. Vaak blijkt dat er voor het informeren van meerdere stakeholders onvoldoende aandacht is en er handmatig op andere tijden dezelfde antwoorden gegeven worden. Daar valt wat ons betreft een enorme tijdwinst te behalen.

Het verbinden van operationele systemen

Stel dat er een auditor langskomt, hoe vaak moet er dan handmatig informatie uit operationele systemen gehaald worden? Een extra vraag die daarbij hoort is of de data in verschillende systemen wel hetzelfde vertellen. Zo niet, op welk systeem kan deze auditor dan vertrouwen? Veel slimmer is het om, door gebruik te maken van intelligente scripts, data te laten uitvragen uit jouw operationele systemen. Wij denken dat een groot gedeelte van deze controles geautomatiseerd kan worden. De vraag is allereerst hoe goed jouw operationele systemen voor wat betreft compliance met elkaar verbonden zijn. Dat is een deel van het vakgebied waar we ons dagelijks mee bezighouden.

Samen naar kansen zoeken binnen de data

Met wie wij graag samenwerken? Met organisaties die het voldoen aan regelgeving niet puur zien als iets wat wordt opgedrongen, maar als een interessante businesskans. Als de bedrijfsvoering namelijk geautomatiseerd verloopt, volgens de regels, houd je zeeën van tijd over om je vooral met jouw eigen ondernemerschap bezig te houden. Datgene waar jouw passie ligt. We houden ervan om persoonlijk betrokken te zijn, echt mee te denken en hebben oprechte interesse wat er binnen jouw bedrijfsvoering gebeurt.

In de volgende blog zullen we uitleggen waarom compliance een businesskans is.

Conify – Control, Comply, Innovate!

Conify

Control, Comply, Innovate | Wij leveren software, ondersteuning en training op het vlak van Governance, Risk en Compliance (GRC), ondersteunt door data-analyse en process mining.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top