5 redenen waarom compliance vooral een businesskans is

Waar allereerst een grote businesskans ligt is door ervoor te zorgen dat veel minder collega’s zich met compliance gerelateerde zaken bezighouden. Schokkend is dat circa één op de drie medewerkers er dagelijks tijd aan besteedt. Automatiseer het om direct kosten te besparen! Dat is alvast reden 1. Maar er zijn nog vier redenen om compliance niet als ‘iets moeten’ maar als kans te zien.

 

Reden 2: Inzicht, het kunnen nemen van (nog) betere beslissingen

Een bestaande business verstevigen of een nieuwe business uitbouwen kan alleen maar op basis van de juiste data. Dat is echter sneller gezegd dan gedaan. Vaak blijken juiste beslissingen moeilijk te nemen te zijn omdat systemen, maar soms ook mensen, elkaar tegenspreken. Door actief met compliance bezig te zijn ga je altijd samen op zoek naar de echte waarheid.

 

Reden 3: Handmatige handelingen beperken

Handmatige processen en compliance vormen een uitdagende combinatie. Toch blijkt vaak in de praktijk dat er rondom bijvoorbeeld NEN- en ISO certificeringen, maar ook AVG, veel handmatige handelingen voorkomen. Onze uitdaging is om ervoor te zorgen dat alles wat routinematig is geautomatiseerd wordt. Zodat je jouw tijd aan de juiste zaken kunt besteden.

 

Reden 4: Het op tijd kunnen voorsorteren

Er wordt steeds meer verwacht dat organisaties wendbaar (agile) zijn. Maar hoe snel is jouw organisatie in staat om te reageren als nieuwe regelgeving zich voordoet? Organisaties die alles rondom compliance zoveel als mogelijk geautomatiseerd en georganiseerd hebben kunnen sneller reageren en daarmee een voorsprong creëren op concurrenten. Denk bijvoorbeeld aan jouw compliance story die je zichtbaar maakt in een storyboard.

 

Reden 5: De organisatie wordt aantrekkelijker voor meerdere partijen

Steeds meer klanten en nieuwe klanten zullen de dialoog met je aan willen gaan rondom compliance. Hoe transparanter je durft te zijn, hoe aantrekkelijker jouw organisatie wordt. Het aantrekkelijk zijn kan bijvoorbeeld te maken hebben met fusies en overnames maar ook om bijvoorbeeld extra kapitaal beschikbaar te krijgen door middel van crowdfunding. Tot slot zijn er steeds meer leveranciers die alleen maar met organisaties willen samenwerken die ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Ook zin in meer tijd voor de business?

Uiteindelijk gaat het om het hebben van grip en controle, het beperken van risico’s, het voorkomen van onnodige handelingen, het kunnen nemen van de juiste beslissingen, een maatschappelijk verantwoorde organisatie zijn, het spotten van (onverwachte) businesskansen en nog heel veel meer.

Neem hier vrijblijvend contact met ons op om nieuwe businesskansen voor jouw organisatie te bespreken.

 

Conify- Control, Comply, Innovate!

Conify

Control, Comply, Innovate | Wij leveren software, ondersteuning en training op het vlak van Governance, Risk en Compliance (GRC), ondersteunt door data-analyse en process mining.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top