Data-driven technologie helpt je bedrijf vooruit

In een vorig blog hadden we het er al over: kritisch naar processen durven kijken, zorgt voor een stevig fundament onder je bedrijf. De technologie om die processen tot in de kleinste vezels te analyseren, bestaat al lang. Als het dan ook nog lukt om mensen in je bedrijf enthousiast te maken voor een diepgaande data-analyse, dan kun je als organisatie een enorme stap vooruit maken.

Waar loop je tegenaan?

Inkoop, verkoop, crediteurenadministratie, voorraadbeheer: dit zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijfsprocessen die vaak voor verbetering vatbaar zijn. “Door op die processen data-driven technologie los te laten, breng je nog een heel ander proces op gang dat pas écht belangrijk is, namelijk om medewerkers in je bedrijf meer inzicht te geven in die processen”, zegt Marco Hill, verantwoordelijk voor Conify en Coney Solutions. “De eerste stap daarbij is om een panel van medewerkers uit diverse geledingen van het bedrijf samen te stellen die issues benoemen waar zij in de praktijk van alledag zoal tegenaan lopen. De volgende stap is om te kijken welke van die issues het meest belangrijk zijn om op te lossen. Daarna is het de beurt aan de IT-afdeling om daar relevante data uit te halen. Vervolgens laten wij op die data onze moderne tools op het gebied van data-analyse en process mining los. Tot slot bespreken we samen met het panel per issue de resultaten daarvan. Dat levert waardevolle nieuwe inzichten op die zowel individuele medewerkers als het bedrijf in zijn geheel helpen om te groeien.”

Grip op de business, sneller assurance

Volgens Marco hebben niet alleen bedrijven die met bepaalde knelpunten in hun processen kampen baat bij een data-driven aanpak: “Om dagelijks grip te hebben op het zekerheidsniveau rond beheersing van risico’s zien wij bij bedrijven een toenemende behoefte om allerhande processen te onderbouwen met data. Het uitgangspunt is altijd om eerst te kijken wat een bedrijf op dit moment allemaal doet om belangrijke bedrijfsrisico’s te beheersen. En hoe kijkt de verantwoordelijke directeur daar bijvoorbeeld tegenaan? Om van daaruit gezamenlijk de processen laag voor laag af te pellen om zo tot de kern te komen.”

Méér weten?

Wellicht heeft dit blog je nieuwsgierig gemaakt hoe je met behulp van data-driven technologie ook jouw bedrijf vooruit kunt helpen. Méér weten? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Conify

Control, Comply, Innovate | Wij leveren software, ondersteuning en training op het vlak van Governance, Risk en Compliance (GRC), ondersteunt door data-analyse en process mining.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top