Services

Remote Analytics Support

REMOTE ANALYTICS SUPPORT

Als data-analisten zien we elke dag kansen om auditors en financial managers te helpen. Bijvoorbeeld met het vervangen van al dat werk dat maandelijks in spreadsheets gestopt wordt door eenvoudig onderhoudbare scripts die makkelijk draaien en steeds op dezelfde manier een uitkomst presenteren op actuele cijfers. Als implementatiepartner van GRC oplossingen zien we een sterkte behoefte om deze analyses te koppelen aan governance, risk en compliance vragen. Als dienstverlener voor auditafdelingen zien we een groeiende noodzaak om terugkerende analyses te standaardiseren zodat zij die doorlopend als bewijs onder auditvraagstukken kunnen gebruiken. En we zien een drive om diezelfde analyses aan de eerste lijn over te dragen voor doorlopende grip op de belangrijkste risico’s.

In deze hoek liggen geweldige kansen. Veel van onze opdrachtgevers geven aan ‘graag te willen maar niet te kunnen’. De resources zijn te druk of hebben de juiste kennis nog niet. Juist voor hen bieden we een oplossing: Remote Analytics Support, voor audit en finance.

Voor finance werken we vanuit jullie rapportages. Die rapportages verbinden we aan controls en maken we zelf-voorzienend. Elders wel eens een robot genoemd. Het resultaat is veelal een dashboard waarin de belangrijkste afwijkingen worden gepresenteerd. En natuurlijk de resultaten per periode, denk aan verkoopdetails, polisdetails, aantal verkochte leningen etc. Voor audit werken we vanuit jouw auditplan of werkprogramma. Of als de ambitie groter is vanuit het audit universe of jaarplan. De controls die getest moeten worden toetsen we op ‘data-savyness’. Zeg maar de mate waarin we samen denken dat die door middel van data-analyse te testen zijn. Daarna bepalen we hoe genoemde controls door middel van de data periodiek automatisch op ‘effectief’ kunnen worden gezet. We zetten dit voor je op en we beheren en onderhouden de scripts.

Nog even een stukje mindset: juist door dicht bij bestaande technologie te blijven is er veel meer mogelijk dan vaak gedacht. Denk aan je huidige GRC-pakket, je huidige BI-oplossing en je huidige data-extractie. Met deze ingrediënten en het juiste recept kunnen we een mooi gerecht serveren. Wij brengen de beschikbare middelen bij elkaar en gaan op basis hiervan voor jou aan het werk.

  • Vervang handmatig werk in spreadsheets door eenvoudig onderhoudbare scripts

  • Koppel analyses aan governance, risk of compliance vragen

  • Standaardiseer analyses zodat zij doorlopend dienen als bewijs onder auditvraagstukken

Voorbeelden

Conify

ISA240 - Journal Entry Testen met ACL & Diligent One Platform

Eenvoudig onderhoudbare analytische scripts (hier bijvoorbeeld voor het ad-hoc uitvoeren van ISA240 Journal Entry Testing m.b.v. ACL Analytics) kunnen met zeer weinig moeite tot een 'Robot' worden opgewaardeerd, die naar wens geheel automatisch de periodieke analyse uitvoert op basis van de meest recente data. Je kunt er daarbij zelf voor kiezen of deze Robot op jouw eigen bedrijfsnetwerk of volledig in de cloud draait. Ook is het mogelijk om, onder meer op basis van bepaalde 'triggers', opvolging te geven aan geconstateerde uitzonderingen, bijvoorbeeld m.b.v. vragenlijsten. Ook geavanceerde dashboarding behoort tot de mogelijkheden, evenals het integreren van de uitkomsten van analyses met onder meer het overkoepelende projectmanagement en risico-controlematrices.

Data360 Analyze

Met Data360 Analyze is het mogelijk om een data-analyse volledig grafisch op te bouwen. Één van de grootste voordelen hiervan is dat het veel eenvoudiger wordt om over de verschillende analysestappen te communiceren met allerlei stakeholders, zowel op het laagste detailniveau maar ook op 'verdicht' niveau, bijvoorbeeld om op C-level glashelder te kunnen communiceren. Dit kan onder andere, omdat de tool in staat is om in meerdere 'lagen' te werken, waardoor zelfs de meest complexe analyse niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. De verwerking van de analyse is bovendien extreem snel, omdat optimaal gebruik gemaakt kan worden van parallelle verwerking door meerdere processorkernen. Met de serverversie van dit product kunnen collega's eenvoudig samenwerken aan projecten en kunnen analyses (eventueel zelfs in een 'keten') gepland worden uitgevoerd.

Conify
Remote Analytics Support - Power BI

Power BI

De dashboarding-tool Power BI sluit niet alleen naadloos aan op de overige Microsoft 365-software, maar kan bovendien uitstekend communiceren met tooling van derden. Het is onder meer mogelijk om opvolging van geconstateerde uitzonderingen binnen Power BI te laten plaatsvinden. Power BI doet hiermee inmiddels niet meer onder voor andere bekende dashboardingtools, zoals Tableau, QlikView en Tibco Spotfire.

Neem voor meer informatie of eventuele vragen contact met ons op, dan kunnen we jouw specifieke situatie zo snel mogelijk doorspreken.

Scroll to Top