dab

Nexus

DATA-ANALYSE OP SAP®

Het analyseren van data in een SAP®-omgeving levert unieke uitdagingen op, niet in de laatste plaats vanwege de grote hoeveelheid benodigde (technische) kennis. Nexus van dab veegt al deze uitdagingen van tafel! Deze end-to-end oplossing combineert data-toegang en -extractie met een zeer uitgebreide suite van voorgedefinieerde analyses en de beoordeling van de gesignaleerde uitzonderingen in SAP® zelf.

  • SAP® data analyseren was nog nooit zo eenvoudig!

  • Een combinatie van toegang tot SAP-data, voorgedefinieerde analyses en het bekijken van het resultaat in de juiste SAP-transactie.

  • Efficiënte en veilige toegang tot de relevante tabellen in SAP.

youtube-video-thumbnail

Extractie

Dab Nexus is een geïntegreerd platform waarbij - zonder diepe technische kennis - alle voor de uitgekozen analyses relevante data efficiënt en veilig vanuit SAP® wordt geëxtraheerd. Je kunt hierbij kiezen voor volledige extractie of voor alleen nieuwe of gewijzigde transacties ten opzichte van de vorige keer. De geëxtraheerde data wordt veilig opgeslagen in een SQL-database. Uiteraard kan dit proces ook gescheduled plaatsvinden. Het extractiemechanisme is SAP®-certified voor zowel SAP® ECC als SAP® S/4HANA.

Analyse

De voorgedefinieerde analysepaketten in dab Nexus zijn gebaseerd op meer dan twintig jaar diepe SAP®-kennis met betrekking tot de exacte manier waarop bedrijfsprocessen zijn geïmplementeerd en internal controls zijn gemapt in SAP®. Deze kennis, gecombineerd met de evenlange expertniveau ervaring met het uitvoeren van SAP®-analyses, is geïnjecteerd in bijna 300 analytische use cases, die zijn gebundeld in relevante samenhangende paketten die volledig in SQL worden uitgevoerd en die afzonderlijk kunnen worden afgenomen. Deze pakketten zijn: SAP® authorisatie-analyses, dubbele betalingen-analyses, fraudedetectie en -preventie, datakwaliteitsmanagement, procedurele controles, cashmonitoring, BTW-nummerchecker en zelfs het genereren van ‘event logs’ voor Process Mining.

Veilig

Indien gewenst, is én blijft jouw data volledig binnen jouw eigen omgeving: er vindt dan géén upload naar of verwerking in de cloud plaats. Je hebt echter de flexibiliteit om de dab Nexus-server en/of de SQL Server juist wél in de cloud te plaatsen. Rechten kunnen worden ingeregeld op zowel het team- als op het individuele niveau. Persoonsgegevens kunnen, al meteen als onderdeel van de data-extractie, worden geanonimiseerd of gepseudonimiseerd.

Aanpasbaar

Nexus is eenvoudig aanpasbaar aan jouw specifieke omstandigheden, met opties om bijvoorbeeld de extractie- en de analyseperiode van elkaar te scheiden of om het fiscale jaar te laten afwijken van het kalenderjaar. Voor gebruikers die het heft in eigen hand willen nemen, bestaat de mogelijkheid om zélf datasets te ontwerpen en definiëren voor extractie en om, met behulp van plug-ins, zelf analytische content in het platform te integreren.

Geïnteresseerd?

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van dab Nexus neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord om al jouw vragen te beantwoorden, een demo te verzorgen of toe te lichten hoe dab Nexus voor jouw specifieke vraagstuk kan worden ingezet.

Conify dab:nexus
Scroll to Top