DAB

dab:AnalyticSuite

DATA-ANALYSE IN SAP® MET DE KRACHT VAN ACL

Als professional in het bredere GRC-domein realiseer je je hoe belangrijk het is om te kunnen bouwen op robuuste, data-gedreven analyses. SAP® maakt het leven wat dat betreft niet per se eenvoudiger, niet in de laatste plaats vanwege de grote hoeveelheid benodigde kennis. De experts van dab: Daten - Analysen & Beratung GmbH bieden hiervoor een fantastische oplossing: dab:AnalyticSuite

Afhankelijk van de gekozen analyse(s) verzorgt de SAP®-gecertificeerde extractietool van dab moeiteloos en supersnel de extractie van de juiste tabellen en velden vanuit SAP naar een centrale en veilige plek op de server. Hierbij wordt, als je dat wenst, de data al tijdens de extractie geanonimiseerd of gepseudonimiseerd. Je gebruikt ACL® Analytics als krachtige engine voor het uitvoeren van de in dab:AnalyticSuite beschikbare analyses, welke je als ‘apps’ ziet.

Conify is er trots op, deze software nu ook in de Benelux te kunnen aanbieden.

 • SAP® data analyseren was nog nooit zo eenvoudig met de kracht van ACL!

 • Self-service platform met een zéér indrukwekkende portfolio aan analyse-content.

 • Details, visualisaties én KPI’s & KRI’s uit SAP met een druk op de knop.

 • Machine learning toepgepast om zowel dubbele betalingen als ‘outliers’ te vinden.

Processen, thema’s en paketten

Dab:AnalyticSuite bundelt 20 jaar hooggespecialiseerde SAP®-kennis in één gebruiksvriendelijk, geïntegreerd en doordacht self-service platform met een zéér indrukwekkende portfolio aan analyse-content. De suite biedt analyses met betrekking tot alle belangrijke bedrijfsprocessen: inkoop, debiteuren, crediteuren, financiën, factuurafhandeling, activa, passiva, de geld-goederenbeweging, stamdata, gebruikersrechten en SAP®-systeeminstellingen. Denk hierbij aan thema’s als audit & interne controle, foute boekingen, compliance, datakwaliteit, fraudepreventie en -detectie, procesanalyse, cash recovery, belastingen en controletechnische functiescheiding. Je kunt zelf kiezen welke analyses je afneemt; Hiervoor zijn de verschillende analyses gebundeld in logische samenhangende pakketten.

AnalyticSuite pakketten

 • dab:StarterPackage MIX
 • dab:StarterPackage P2P
 • dab:StarterPackage O2C
 • dab:FraudPackage P2P
 • dab:DuplicatePayment Analytic
 • dab:AuthorizationAssurance
 • dab:MasterDataQuality
 • dab:VAT-ID Checker
 • Trade Compliance Analytics

Details, visualisaties én KPI’s & KRI’s

Om als manager beslissingen te kunnen nemen, heb je informatie nodig die kan worden uitgedrukt in slechts enkele kerncijfers: de Key Performance & Risk Indicators (KPI’s en KRI’s). Uiteraard levert dab:AnalyticSuite jou dergelijke indicatoren. Evenals betekenisvolle en eenvoudig deelbare visualisaties in de vorm van grafieken en storyboards. Deze kerncijfers en visualisaties hebben gedetailleerde gerapporteerde uitzonderingen als grondslag. Details kunnen worden bekeken en zo nodig verder worden geanalyseerd door middel van Diligent HighBond, Excel of via de web browser. Ook is het eenvoudig mogelijk om te verbinden met tools als Power BI of Tableau.

Artificial Intelligence

In aanvulling op de vele al beschikbare analyses, kan sinds kort ook de kracht van kunstmatige intelligentie worden ingezet om nóg een stap verder te gaan: Met behulp van R software is dab:AnalyticSuite verrijkt met machine learning algoritmes waarmee het nu mogelijk is om zowel dubbele betalingen als ‘outliers’ te vinden die je nooit zou hebben gevonden met traditionele methodes. Omdat de resultaten van het algoritme voortdurend worden verfijnd aan de hand van menselijke input, wordt ze binnen korte tijd steeds beter-en-beter in de detectie van anomalieën.

Conify dab analyticsuite

Geïnteresseerd?

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van dab:AnalyticSuite neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord om al jouw vragen te beantwoorden, een demo te verzorgen of toe te lichten hoe dab:AnalyticSuite voor jouw specifieke vraagstuk kan worden ingezet.

Scroll to Top