Academy

ACL Analytics Advanced

ACL Analytics Advanced

Leer tijdens de ACL Analytics Advanced training in twee dagen werken met de geavanceerde mogelijkheden van ACL Analytics (voorheen ACL Robotics). ACL Analytics behoort bij het HighBond GRC-platform en is speciaal ontworpen om audit, risk en compliance professionals te ondersteunen met het snel en gemakkelijk analyseren van (grote hoeveelheden) data. 

Wij leren je een aanpak die is gebaseerd op jarenlange best-practice-ervaring. Dit doen we aan de hand van een aansprekende casus. Natuurlijk wordt de training verzorgd door onze ervaren specialisten.

Aanbod

 • Classroom

 • Incompany

 • Remote

 • Aantal dagen: 2

 • Tijd: 09:00 - 17:00

 • NL: +31(0)20 851 9700

 • BE: +32 (0)2 313 3005

Algemeen

Waarom deze training?

Jij beheerst de basics van ACL Analytics en wilt nu graag meer geavanceerde mogelijkheden van ACL Analytics leren inzetten in jouw data-analyseprojecten om tot nieuwe inzichten te komen in minder tijd. Aan de hand van een uitbreiding op de casus uit de Basics training wordt tijdens deze Advanced training een flinke "push" gegeven aan de versnelling van de leercurve.

Wat leer je tijdens de ACL Analytics Advanced training?

Tijdens deze training leer je onder andere:

 • Het zoveel mogelijk dynamisch maken van de gehele analytische routine door middel van variabelen. Dit met als doel zo min mogelijk (arbeidsintensieve, foutgevoelige) aanpassingen te hoeven doorvoeren bij nieuwe situaties. Zoals nieuwe data voor een volgende periode. Hiermee maak je analyses zo min mogelijk onderhoudsgevoelig.
 • Interactieve scripts te ontwikkelen om analyses te automatiseren en meer inzicht te krijgen in jouw data
 • Gebruik te maken van ACL Analytics functies om complexe datavelden te ontleden en te zoeken naar overeenkomende datavelden in jouw dataset.
 • Het "jezelf controleerbaar maken".
 • Het gebruik van advanced topics zoals GROUPING en LOOPING
 • De skills om lastigere data-analytische problemen zuiver "af te pellen" tot een technische oplossing die uiteraard stap-voor-stap controleerbaar is.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze training leer je hoe je deze meer geavanceerde ACL Analytics functionaliteit kunt toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden op het gebied van onder andere audit en internal control. Je gaat intensief hands-on aan de slag met ACL Analytics aan de hand van een casus. 

Met behulp van ACL-scripts kun je routinematige taken in ACL Analytics automatiseren en hiermee tijd vrijmaken om je te concentreren op activiteiten die daadwerkelijk aandacht vereisen, zoals het interpreteren van de analyseresultaten en het uitzetten van benodigde acties. Het dynamisch maken van en automatiseren middels scripts kan tevens helpen om fouten te voorkomen, wat resulteert in een betere controle over jouw organisatie.

Wanneer je je inschrijft voor deze training, en niet beschikt over een eigen ACL Analytics licentie, ontvang je voor aanvang een trainingslicentie van ACL Analytics die je tijdelijk op jouw eigen (Windows) laptop kunt installeren.

Is voorkennis benodigd?

Om deze training succesvol af te ronden is het noodzakelijk dat je de basics van ACL Analytics beheerst. Wanneer dit nog niet het geval is raden wij aan om eerst onze ACL Analytics Basics training te volgen.

Voor wie?

Voor wie is deze training?

Auditors, externe accountants, interne accountants, internal auditors, compliance medewerkers, control managers, GRC specialisten, risk managers, finance managers, controllers, IT-auditors, EDP Auditors en soortgelijke functies.

Aanbod

Aanbod:

 • Classroom
 • Incompany
 • Remote
Tariefspecificatie

Tarieven:

Tarief classroom training: € 990,- per persoon*
Tarief incompany training: op aanvraag

* Incl. certificaat, excl. BTW.

Planning

Er zijn op dit moment geen classroom trainingen gepland. Wil je je inschrijven op de intekenlijst? Vul dan dit formulier in en we nemen contact op wanneer er voldoende geïnteresseerden zijn om een datum af te stemmen.

Neem gerust contact met ons op voor informatie of het aanvragen van een incompany offerte.

 

Scroll to Top