Process Mining

Process Diamond

PROCESS DIAMOND

Met process mining visualiseer je op basis van data het werkelijke verloop van een proces. Hierdoor wordt op transparante en betrouwbare wijze inzichtelijk gemaakt waar in het proces ineffiënties, control en compliance issues, en prestatieproblemen voorkomen. Al deze aspecten kunnen een negatieve invloed hebben op het succes van je bedrijf. Door technologie in te zetten om processen te monitoren ten behoeve van risicobeheersing kan op betrouwbare wijze worden gerapporteerd over het behalen van doelen en het voldoen aan regelgeving. 

Het moderne process mining platform van Process Diamond visualiseert hoe transacties door processen lopen, wat doorlooptijden van verschillende processtappen zijn en welke medewerkers betrokken zijn bij de uitvoering van een processtap. Met behulp van process mining kan niet alleen worden vastgesteld wat het meest voorkomende procesverloop is, ook afwijkingen ten opzichte van het gewenste procesverloop kunnen eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. 

Wil je te weten komen of Process Diamond voor jou de juiste oplossing is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en stel jouw vragen aan één van onze process mining experts!

  • Één platform voor het analyseren, verbeteren en monitoren van performance en compliance van bedrijfsprocessen.

  • Het meest betaalbare process mining platform van topkwaliteit. Wij bieden verschillende licentiemodellen die passen bij jouw specifieke behoefte.

  • Ontwikkeld door een team met sterke research achtergrond, die zij dagelijkse gebruiken om te innoveren en voorop te blijven lopen in de markt.

Process Diamond

Processen ontdekken & Uitzonderingen Analyseren

Process Diamond biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het werkelijke verloop van processen binnen jouw organisatie. De procesflow is gebaseerd op 100% van de data afkomstig uit de systemen waarop jouw business draait. Door het gebruik van de varianten wordt eenvoudig inzichtelijk wat het meest voorkomende procesverloop is, maar ook welke alternatieve flows aanwezig zijn. Hiermee biedt process mining de kans om het werkelijke procesverloop te beoordelen op basis van de volledige datapopulatie.

Visualiseer het hele proces, pas filters toe en zoom in op de belangrijkste details. Er zijn legio mogelijkheden, denk aan:

  • Worden activiteiten overgeslagen, in verkeerde volgorde uitgevoerd, herhaaldelijke uitgevoerd?

  • Worden approvals ‘te snel’ gegeven?

  • Is er sprake van het doorbreken van functiescheiding?

Iedere uitzondering ten opzichte van het reguliere procesverloop is zichtbaar en kan op detailniveau worden onderzocht.

Uitgelichte functionaliteit

Process Discovery Het analyseren van eventlogs om de werking van processen te beoordelen kan een tijdrovende en foutgevoelige taak zijn. Het Process Diamond algoritme visualiseert automatisch de process map en helpt bij het identificeren van rework, bypasses en de oorsprong van inefficiënties. Ook kan automatisch een volledig functioneel BPMN-model worden weergegeven, wat vele uren werk bespaart.

Compliance Checking Non-compliant processen kunnen de reputatie van een bedrijf ondermijnen en boetes veroorzaken. Middels process mining kun je met een paar muisklikken inzichtelijk maken of jouw processen voldoen aan de vereiste procesmatige normen en voorschriften. Verschillen in de uitvoering van processen tussen verschillende vestigingen en/of producten kunnen eveneens eenvoudig worden opgespoord. 

Variant Analysis Verschillen in de wijze waarop een bepaalde process instance wordt afgehandeld kunnen de oorzaak zijn van kostbare vertragingen of het geheim achter een verschil in positieve zin. Met een paar klikken zijn alle instances die horen bij die ene specifieke afwijking inzichtelijk. 

Process Diamond Variant Explorer 2105
Process Diamond Dashboard 2105

Dashboards Hoe lang duurt het proces? Hoe is het werk verdeeld over de medewerkers? Is er een bottleneck in het proces? Process Diamond maakt het vinden van een antwoord op deze vragen en het volgen van verandering in de tijd een uiterst gemakkelijke taak. Dit is mogelijk dankzij de krachtige explorer, de rijke set van process charts, en de mogelijkheid om op maat gemaakte dashboards te ontwerpen rond jouw KPI's.

Simulations Transformatietrajecten binnen bedrijven vereisen vaak veel inspanning. Enkele van de belangrijkste stappen zijn het inschatten van kosten, prestaties en potentiële verbeteringen die samenhangen met variaties in de uitvoering van bedrijfsprocessen. Dankzij de krachtige simulator kun je eindeloos scenario's uitspelen, de beste beoordelen en selecteren, om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Predictive Monitoring Als je kunt voorspellen wanneer een process instance zal eindigen, kan dat helpen bij het plannen van activiteiten en kostbare boetes als gevolg van SLA-overtredingen voorkomen. Process Diamond biedt een krachtige AI-component die met slechts enkele muisklikken de resterende cyclustijden, uitkomsten of andere informatie die relevant is voor jouw processen kan voorspellen.

WAAROM KIEZEN VOOR PROCESS DIAMOND?

stap 1

Process Mining for Everyone - het meest betaalbare process mining platform van topkwaliteit. Verschillende licentiemodellen afhankelijk van jouw specifieke behoeften.

stap 2

Process Diamond is een global company met 360 graden focus op alle procesgerelateerde problemen.

stap 3

Process Diamond ondersteunt bij iedere fase van business transformation initiatieven; Discovery, Analysis, Monitoring en Documentation.

step4-logo

Academic Alliances met diverse universiteiten, waardoor studenten en professoren toegang krijgen tot een academic license voor educatieve/non-commerciële doeleinden.

step5-logo

Een enterprise platform voor het analyseren, verbeteren en bewaken van de prestaties en compliance van bedrijfsprocessen met een geavanceerde repository voor het opslaan en delen van procesmodellen en logs.

Scroll to Top